Ecouri in mass-media

Dr. Doinița Bentu, în colaborare cu Drd. Alexandra Cristina Piroiu, au lansat cartea “Copiii aici, părinții dincolo”, sub coordonarea prof. univ. dr. Ruxandra Rășcanu, într-o ceremonie ce a avut loc la Colegiul Psihologilor din România.

 “În această carte veți regăsi poveștile de viață ale copiilor ai căror părinți sunt plecați în străinătate să muncească. Deși părinții au impresia că atunci când pleacă cei pe care îi lasă acasă, copiii, se vor adapta la noul statut, acest lucru nu este în totalitate adevărat. Copiii trec prin perioade dificile, recurg la minciuni, chiulesc de la școală și se învârt în diverse cercuri. Plecând în străinătate să muncească, părinții le asigură copiilor doar nevoile fiziologice, nu și pe cele emoționale”, a declarat dr. Doinița Bentu.

Cartea se dorește a fi un ghid de bune practici pentru psihologi, asistenți medicali și psihoterapeuți, dar se adresează și părinților, putând fi considerat un semnal de alarmă pentru cei care se gândesc să plece în străinătate să muncească.

“Cartea Copiii aici, părinții dincolo este rodul examinării a sute de copii și a discuțiilor pe care dr. Doinița Bentu le-a purtat cu părinții. Eu, prin experiența mea, m-am implicat în susținerea acestei lucrări pentru că eu consider copiii niște îngeri care nu trebuie lăsați de izbeliște. Ei nu sunt interesați doar de partea materială, ci au nevoie și de afecțiune”, a adăugat prof. univ. dr. Ruxandra Rășcanu.

http://www.exploremedicinetv.ro/exploremedicinetv/stiri/lansarea-cartii-copiii-aici-parintii-dincolo-sub-coordonarea-prof-univ-dr-ruxandra-rascanu.html

Pagini Similare

Tags

Distribuie